Samen

naar beter

Generic filters

Kris Peeters: Weg van het systeem

koortzz

Wie?

Kris Peeters, also known als ‘de andere Kris Peeters’ (de echte, zegt hij zelf) wordt meer en meer een toonaangevende stem in het maatschappelijk debat rond mobiliteit. Ook in Nederland wordt hij vaak gevraagd als spreker.

Het bewustzijn groeit dag na dag dat verkeer ons verstikt. Meer en meer steden en gemeenten zijn op zoek naar een ommekeer. Kris Peeters, tot enkele jaren terug nog fietsambtenaar van de stad Antwerpen (tevens de laatste), hamert in diverse lezingen op de nood tot inzicht.

Zijn oplossingen zijn niet altijd voor de hand liggend. Allen elektrisch rijden om schonere lucht te bekomen, Kris Peeters vindt dat niet zo slim. Rekken van een mobiliteitssysteem dat ten dode is opgeschreven noemt hij dit. Hij kijkt naar bomen langs wegen die gekapt worden, naar airbags die de inzittenden van een auto beschermen en de megabumpers die andere weggebruikers de lucht in katapulteren. Hij verklapt hoeveel 4×4 is… Kris Peeters biedt nieuwe inzichten en zorgt voor een andere kijk op mobiliteit.

Algemene informatie

  • Prijs: 250 euro

Praktisch

  • Als organisator zorg je voor een laptop (zo mogelijk), een scherm, een beamer, en zo nodig een geluidsinstallatie.

Deze lezing aanvragen?

Lees eerst onze voorwaarden door en over hoe we werken
Bel 014 95 35 43 of mail Viviane. Bij haar kom je te weten hoe je de begeleider kan contacteren. Dan kan je daarmee rechtstreeks een datum en een plaats afspreken.

Afspraak geregeld?

Vraag spreker aan

Scroll naar boven