Samen

naar beter

Generic filters

Wie?

Hans Vermeulen

Algemene informatie

  • Prijs: € 50
  • Duur: 1,5 – 2u
Max. 35 deelnemers

Waarom plaatsen we een kerstboom en halen we met Kerstmis hulst binnen? Op zo’n vragen formuleert deze lezing een wetenschappelijk onderbouwd antwoord.

Waarom gooien we met rijst naar een pas gehuwd koppel en draagt de bruidegom de bruid over de drempel? Waarom zeggen we ‘slapen als een roos’ en ‘hout vasthouden’? Op deze en vele andere vragen formuleert de lezing ‘Weetjes en verhalen over bomen en struiken’ een wetenschappelijk onderbouwd antwoord.

Meer over Hans Vermeulen

Hans Vermeulen was reeds als kind gefascineerd door muziek en natuur en dat is nog steeds zo. Vanaf zijn 14 jaar is hij intensief bezig met het determineren van wilde planten.
Toch koos hij ervoor om muziek te studeren aan het Conservatorium te Brussel.

Na 12 jaar leraarschap in het kunstonderwijs werkt hij sinds 1998 als professioneel educatief medewerker, eerst voor NME De Wielewaal, vanaf 2001 voor Natuurpunt. Voor Natuurpunt CVN geeft Hans alle cursussen en lezingen over hogere planten, paddenstoelen, mossen, korstmossen en geologie. De voorbije jaren heeft hij zich ook toegelegd op de betekenis van planten en paddenstoelen in de West-Europese cultuur in het verleden en het heden.

Deze lezing aanvragen?

Lees eerst onze voorwaarden door en over hoe we werken
Bel 014 95 35 43 of mail Viviane. Bij haar kom je te weten hoe je de begeleider kan contacteren. Dan kan je daarmee rechtstreeks een datum en een plaats afspreken.

Afspraak geregeld?

Vraag lezing aan

Dit kan ook interessant zijn:

Etiketjes 18+

Wat als je op je achtendertigste plots vastloopt? Ann Ceurvels zoekt uit of het zinvol is om als...

Tijd voor de korte coronawerkweek?

Kan de kortere werkweek in de nasleep van corona een weg vinden?

Geboeid door perfectionisme

Een infosessie over leven met perfectionisme. Heel wat mensen horen constant een knagend stemmetje dat het nooit goed...

Schermtijd

Sinds de lockdown zitten jongeren meer achter een scherm dan ooit. Of het nu gaat om games, TikTok,...

Scroll to Top