Samen

naar beter

Generic filters

Wie?

Erna Claes

Algemene informatie

  • Prijs: € 100
  • Duur: 1,5 u.
max. 100 deelnemers

Een infosessie over leven met perfectionisme. Heel wat mensen horen constant een knagend stemmetje dat het nooit goed genoeg is. Moet je perfectionisme uit je leven bannen?

Met de dingen goed willen doen en te streven naar verbetering is uiteraard niets mis. Het kan heel vaak een positieve drive zijn om het beste uit de dingen te willen halen. Wanneer men echter liefst altijd zonder één enkele fout te maken topkwaliteit nastreeft, men steeds een knagend stemmetje van binnen voelt dat het nooit goed genoeg is, men moeite heeft met delegeren omdat men van mening is dat men het zelf beter kan dan de ander, men zich overal verantwoordelijk voor voelt, wanneer de inspanning die men hiervoor moet leveren niet meer opweegt tegen het resultaat, dan kan de betrokkene zelf en de omgeving eronder gaan lijden.
Deze infosessie geeft een antwoord op 3 vragen die opduiken wanneer perfectionisme een last geworden:
1) wat is het?
2) hoe ben ik eraan gekomen?
3) geraak ik er van af en hoe?

Is het de bedoeling om dit perfectionisme volledig uit je leven te bannen? Uit ervaring blijkt dat de meeste mensen dit eigenlijk niet willen. Je perfectionisme inzetten wanneer het nuttig is enerzijds, en het kunnen temperen wanneer het niet nodig is anderzijds zal aldus de uitdaging zijn. Kortom, “je geraakt er niet vanaf maar je kan er wel mee verder”.

Deze sessie legt de focus op hoe je zelf gezond en bevlogen in het leven en in je werk kan blijven staan. We gaan kijken hoe we terug “de tijd van ons leven” kunnen creëren m.a.w. hoe we terug MeTime en bevlogenheid kunnen ervaren en energie kunnen creëren tijdens de uren. Hoe we kunnen leven, ook in ons werk, en hopelijk voluit.

Meer over Erna Claes

Erna Claes is dr in de psychologie en medezaakvoerder van Fenrir Consult. Zij is gespecialiseerd in de gezondheidspsychologie en de cognitieve gedragswetenschappen. Ze combineert haar wetenschappelijke achtergrond met meer dan 20 jaar praktijkervaring in diverse sectoren en voor diverse doelgroepen.

Deze lezing aanvragen?

Lees eerst onze voorwaarden door en over hoe we werken
Bel 014 95 35 43 of mail Viviane. Bij haar kom je te weten hoe je de begeleider kan contacteren. Dan kan je daarmee rechtstreeks een datum en een plaats afspreken.

Afspraak geregeld?

Vraag lezing aan

Dit kan ook interessant zijn:

De slapelozen

Vier jaar geleden kon Annick Ruyts plots niet meer slapen. En ze is niet alleen, één op drie...

Meer tijd door een digitale detox? Digistress.

Meer tijd door een digitale detox? De kunst is om digitale onrust (digistress) om te zetten naar digitaal...

Schermtijd

Sinds de lockdown zitten jongeren meer achter een scherm dan ooit. Of het nu gaat om games, TikTok,...

Weetjes en verhalen over bomen en struiken

Waarom plaatsen we een kerstboom en halen we met Kerstmis hulst binnen? Op zo’n vragen formuleert deze lezing...

Scroll to Top