Samen
naar beter

De aansluiting tussen minderheden en participatieorganen loopt moeizaam. Afgezien van de culturele weerstanden die er misschien zijn, heeft dat ook te maken met bepaalde noden van etnisch-culturele minderheden zelf. Daar gaan we mee aan de slag.
We hinken op drie benen:
- vorming
- sensibliseren en
- samenwerkingen.
Het Changemakersproject leert mensen de kneepjes van het vak die nodig zijn om echt deel te kunnen nemen aan participatieorganen. We zorgen er ook voor dat ze een knisperend netwerk rond zich bouwen.
Als participatieorganen de wereld willen binnen halen, dan moeten ze oog krijgen voor de drempels die mensen afschrikken. Het Changemakersproject staat ook hier garant voor.
Een bonte verzameling van mensen en organisaties zijn vandaag in de weer om de etnisch-culturele diversiteit een stem te geven. Het Changemakersproject maakt er een punt van om al die kennis bij elkaar brengen.
Voor het project zochten we als deelnemers etnisch-culturele minderheden die zelf dingen in beweging willen zetten. Hierbij denken we vooral aan derdelanders (niet EU nieuwkomers die maximum vijf jaar in België verblijven). Die groep mensen zijn de changemakers.
Een changemaker:
- wil zelf in actie schieten
- wil het beleid beïnvloeden
- heeft interesse in vormingen
- heeft interculturele roots buiten de Europese Unie
Een changemaker steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Sterker: een changemaker is een doe-het-zelver die met ideeën aan de slag gaat.
Waarom?
Waar?
arrondissement Turnhout
Dit kan ook interessant zijn:

168 changemakers gaan hun stem laten horen
In december 2014 werd het Changemakers-project in de Warande afgesloten met een feestelijke Oscar-uitreiking.

Het verhaal van Changemakers
Juli 2012. Een warme woensdagavond om 19u op het terras van Villa Mescolanza: een kleurrijke mix van mensen…